tisdag 30 juni 2009

Sweet life

Jag sitter på balkongen, känner doften av tomatplantor i våt jord och martinin i min hand. Läser Fågeln som vrider upp världen och tänker att jag snart ska ta på mig lilla klänningen för att gå ut och dricka öl. Men inte än... Semester, fan vad skönt! Om jag hade jobbat en dag till, en timme till, hade jag dött av livsleda.

Nu, nu ska jag leva innerligt och suga märgen ur livet!

En månad i alla fall.

/j

anedning till att man frestas av tanken att offra demokrati och bekväm livsstil för lite schysstare mode











Jag har en katt i mitt knä som med enkelhet skulle ta sig till Kina på en dryg timme i en halvkass trampbåt. Hennes sangviniska attityd både roar och irriterar mig - egentligen är jag avundsjuk. Kanske kommer jag sluta som Kattmannen, tatuera hela kroppen och operera in morrhår och dylikt. Allt för att kunna ta det lite mer chill och därmed slippa slita mitt hår varje dag jag skriver sämre än Sup-Linus var på att akta sig för blåisen.

Lika bra att kolavippa direkt.

måndag 29 juni 2009

Varje gång någon/du pratar om att skaffa barn får jag intensiva cravings efter fylla, john silvercigaretter och typ heroin.


Och med tanke på mina närmast psykotiska anfall av föda-barn-ångest för inte alltför länge sen så kan du väl vara taktfull nog att inte TA UPP SKITEN



nu måste jag ringa min gamla terapeut för att få bort bilderna i huvudet av sprickande....kroppsdelar.

Barn massor av barn

Vill Micke ha, inte jag. Jag trodde att jag kanske var gravid här om dagen. så jag frågade min käre vad han skulle tycka om det, om det, hoppsan, låg en bulle i ugnen. "Jag skulle bli orolig" sa han eftertänksamt. "Sedan skulle jag bli jätteglad! Kul att grejerna funkar liksom hehe. Och ååh en liten bebis! En liiiten liiiten..." sa han samtidigt som han på någon vänster mimade att han hade en bebis i famnen.

Hjälp, liksom.

Men ändå är det jag som får barnkommentarerna, på en släktillställing nyss höll jag i tjejen som låg i magen senaste gången jag såg henne. "GE BEBIN TILL JESSI!" ropar min förrädiska pojkvän och alla skrockar över att jag är så barnkär. Men det är ju bara mygel, det är han som är det! "Titta på henne, det bara lyser om henne, snart är det dags" skrockar släkten och missar helt att Micke sitter bredvid och alstar ljus nog att försörja en mindre stad.

Tick tack, tick tack...

/j

fredag 26 juni 2009

torsdag 25 juni 2009

men hon är snäll jag lovar



/a

Fett me stek

Jag är så jävla stekig. Ligger i en solstol på gräsmattan under ett blått parasoll med matchande diadem och örhängen samt ett par gigantiska nicole richie-brillor. Mammas minimala svarta trekantsbikini från typ -67. Läser Stendhal och sippar iste ur ett sugrör i exakt samma färg som örhängena. Nu har jag övergått till Lessing. Hundarna sover i skuggan bakom stolen. Mamma köper glass. Det är 28 grader.

Stekig men fett deppig. Har inte skrivit på flera dagar och har kommit till den punkt i bortträngandet att jag "ger upp" vilket är mycket deprimerande. Kan inte ens kedjeröka fgs!

Snart går det över. Förhoppningsvis. Har planerat in att bli dödsfull i några dagar. Efterföljande bakfylleångest kommer stegra den vanliga ångesten vilket kommer leda till en kollaps vilket resulterar i att jag skriver. Förhoppningsvis. Annars får jag väl avnjuta resten av sommaren på psyket. TJOHEJ!

söndag 21 juni 2009

en midsommarnattsfylledröm

Jag badade faktiskt också, två gånger i rad med en obligatoriskt bastuplåga före och efter. Jag hatar att vara i bastu(ar?)(s?). Alla var nakna utom jag också, trots att jag var den enda som inte hade med mig badkläder. Av någon anledning får det mig att tänka på Eriksdalsbadet 2007...

Annars drack vi en miljon glas vin, spelade spel, ramlade runt, lekte lekar, pratade religion, litteratur och politik. Det gamla vanliga, jättetrevligt.


Nu börjar arbetsveckan snart... ska bara hoppas på att det är någon FANTASTISK storfilm på tv ikväll...... (Dessutom har jag nog blivit förkyld, och stört solbrun. Vet inte vilket som irriterar mig mer)

/a

lite naket, lite sprit

Hey babe, midsommar hände! Här var den svinkall med innehöll ändå som sig bör snaps, dans på dansbanan vid vattnet (alltid samma låtar, år efter år: sommartider och massa ebba grön) samt det obligatoriska nakenbadet. Jag och Josse stod vid standkanten och såg Micke och Martins vita stjärtar och lekamen studsa ut i det kalla svarta havet. Det duggregnade. Josse såg på mig, i helvete heller sa jag. Josse höll med. Det var ju väldigt kallt. Men... det är ju tradition. Jo visst, instämde Josse. Vi tvekade en halv sekund innan vi slet av oss kläderna (vilket var ett mindre projekt, det var liksom inte bara en skir sommarklänning som skulle av utan jacka, halsduk, kofta, strumpor, strumpbyxor...) och kastade oss ut i havet. Det var oväntat varmt.

Nästa morgon fick vi höra att vattnet hade varit typ 8 grader, så värmen bestod nog mest av flädersnapsen i vårt blod.

Du då?

/j

onsdag 17 juni 2009

jessica vad händer?

måndag 15 juni 2009

söndag 14 juni 2009

Ich bin ein Berliner

Nä, men jag vill tillbaks! Är sjukt nöjd över lägenheten jag hittade, tjatade på Micke att det skulle kunna vara vår andra lägenhet, home away from home, en lägenhet i Berlin fatta vad coolt och sådär, men han var inte så begeistrad i staden som jag. Jag får åka med vänner, det skulle lindra mitt aldrig-bott-utomlandskomplex en aning.

Vi såg Depeche, Micke studsade som en euforisk gummiboll bredvid mig och sjöng med. Själv var jag lite mer reserverat hänryckt, men när de spelade Strangelove var det bra nära en religiös upplevelse. När vi kom hem tog jag den här bilden, den är lite episk, jag är nämligen full men ser inte ut som den på gränsen till sönderfall alt. somnande spillra till kvinna jag brukar se ut som på dylika kort:


Vi åkte båt och drack öl:


Spanade in flodhästungarna på Zoo. Så söta, kolla tjockisbenen, små grisar!


Och var himla romantiska:


/j

tisdag 9 juni 2009

Implosionen

Jag är så satans jävla avundsjuk på alla som åker bort och lever utomlands! Eller bara i en annan stad, jag avundas er så, jag tror att ni lär er en massa om er själva, om det sociala spelet, om andra människor och livet, liksom . Det tror jag, jag vet inte om jag har rätt med det har blivit en fix idé.

A ska praktisera utomlands (det är hemligt var än så länge, men det är jävligt coolt), C ska plugga i Seattle.

JAG VAR I SPANIEN I TVÅ VECKOR EFTER ATT JAG TOG STUDENTEN!

Äventyrligt.

Och nu sitter jag här på ett jobb som alla tycker låter så intressant men jag smulas sönder inifrån, jag blir bitter och avundsjuk fast jag försöker att bli inspirerad. Kan de så kan jag. Inte.

Jag har ju jobb och lön och lägenhet och sambo. Även fast sambon vill att vi ska dra till Indien i januari, göra den där "jag har just tagit studenten och ska backpacka runt i asien-resan" innan vi blir för tragiskt gamla. Det är jag som tvekar. På grund av just jobbet och hyfsad lön. Det är finanskris. Att jag utbilade mig inom media och fick jobb är en sån jävla lyckträff, inte kan jag sumpa det. Inte kan jag sumpa det?

Imorgon åker vi till Berlin i fem dagar. Men det räcker inte.

/j

torsdag 4 juni 2009

lovebombing

BABY BABY BABY BABY BABY BABY


jag saknar dig redan!


(har provat din hudkräm också)

/aaaaa